Har du frågor? Vår kundtjänst finns här.

CHILL M MICU 19 kW Svartbets Grafit.

22,495 kr

Fritidstunnan Kirami Comfort Chill M MICU Svartbets Grafit.  Endast ca 89 cm i totalhöjd – En nytt sätt att chilla. Dess låga bänk ger avslappnade liggande bad lata sommardagar och kvällar. Med CHILL får barnen också en härligt varm minipool.


Artikelnr: chill Kategorier: ,

• Rymmer 3-4 vuxna. • Vattenvolym: endast 1100 liter. • Ytterdiameter: 170 cm. • Höjd: ca 89 cm. Djup: 73 cm.  • 7 cm låg sits runt om. • Extern vattenmantlad MICU vedkamin med skorsten • Vikt endast badtunna utan vedkamin endast ca 90 kg. Vikt med kamin & skorsten ca 116 kg Tillverkad i Finland av Kirami i en för denna sommar begränsad mängd.

Med sin låga totalhöjd på ca 89 cm så kan CHILL bäras genom smala passager och genom dörrhål vilket ger möjligheter till badtunna på uteplatser och i mindre  trädgårdar som vid atriumhus eller radhus.  

Fritidstunnan Kirami Comfort CHILL är som våra andra badtunnor fast lägre. Isolerad och monterad vid leverans och den externa vedkaminen sätts enkelt och snabbt på plats. Denna badtunna har isolering under sits och golv som stoppar markylan. Undersidan på denna badtunna är en helt slät och placeras enkelt på en plan, slät och stabil yta, t.ex. en bädd av grus/kross.

Utsidan har en monterad ädelbetsad ytterpanel av furu i en stilren svart ton där träets fina ådring framgår diskret. Ytterpanels ändträ är nästan helt skyddad nedtill av den plastsockel som löper runt badtunnan vid marken. Denna ytterpanel är nära på underhållsfri. En snabb enkel strykning var femte år med denna ädelbets håller badtunnan normalt som ny. Denna nya plastinsats i denna badtunna är av något tjockare, grafit melerad och slätare homogen genomfärgad polyetenplast – Alltså ingen risk för färgsläpp, blåsor eller att att plasten skiktar sig! Ytan är smutsavvisande och hygienisk samt snabb och enkel att rengöra, tål att högtrycktvättas! Plasten är UV skyddad, tål alla klimat, värme upp till +130˚C och kyla ner till -50 °C. Plasten är åldersbeständig – med mer än 40 år beräknad livslängd och torkar inte sönder. Miljövänlig – Helt återvinningsbar plast.

Denna mindre badtunna har en vattenvolym på 1100 liter som denna nya mindre vedkamin MICU värmer smidigt. Den ger en nettoeffekt på upp till  19 kW och värmer normalt upp badvattnet i denna badtunna sommartid från 4 grader till 38°C på drygt 2,5 timme när man eldar med bra ved, björk. (Läs mer om val av ved) Samt att man har täcklocket och det extra isolerlocket som håller värmen kvar under vattnet, (tillbehör). Uppvärmningstiden på en badtunna blir normalt längre vintertid, då man kan räkna med dryga 4 timmar med denna vedkamin.

Vedkaminen är av åldersbeständig marinaluminium som ger bästa och snabbaste värmeledning. Denna är grundutrustad med 1,5 meters stadig rostfri syrafast modul skorsten (Ø120 mm) och 1 meters värmeskydd samt en en ordentlig skorstenshatt som hindrar regn. Skorstenen kan enkelt och stadigt förlängas med fler 1 meters skorstensmoduler. Eldas björkved så räcker normalt dem medföljande skorstenshatten men eldar man med gran-, tall- eller spillvirke så kan ett gnistskydd vara ett bra alternativ. Våra externa vedkaminer blir inte speciellt varma på utsidorna då de är vattenmantlade, – d.v.s. de är helt omslutna av badvattnet i dess tak, väggar och golv.  Inuti vedkaminens tak går extra vattenkanaler som utökar värmeytan som vattnet har kontakt med elden genom plåten. Våra vedkaminer till badtunnorna är helt självcirkulerande och behöver ingen elektricitet eller pump. Värmen från elden pressar ut det varma vattnet genom det övre röret in i badtunnan och skapar ett undertryck i vedkaminens vattenmagasin som då suger in vatten från badtunnans botten via golvbrunnen och det isolerade röret som går in i vedkaminen. Detta nedre rör används också att tappa ur vattnet ur badtunnan med hjälp av den utvändiga avtappningsventil som har en slangnippel (Ø38 mm) som en slang enkelt kopplas för att leda bort vattnet.

Runt badtunnans överkant sveper plastinsatsen vilket ger en bekväm enhetlig sarg i samma slitstarka material som helt skyddar ytterpanelernas övre ändträ.

I grundpriset ingår:
• Badtunna med insida av homogen genomfärgad grafit melerad polyeten-plast.

• Monterad ytterpanel av svart ädelbetsad furu med skyddat ändträ.
• Markisolering under golv och den lilla sitsen
• Extern självcirkulerande vedkamin MICU med upp till 19 kW netto effekt.
• 1,5 m förlängningsbar modulskorsten av syrafast rostfritt stål,  med 1 m värmeskydd och skorstenshatt.
• Utvändig frostsäker avtappningsventil med 38 mm slangnippel.

Vi rekommenderar självklart lock till badtunnan:

Det bästa är att kombinera två lock. Det hårda täcklocket av plast med det extra isolerande locket som är av skiva av tjock Softcell ® som läggs direkt på vattenytan och håller värmen kvar under vattnet. På detta sätt får man en god isolering med ett slitstarkt och stabilt lock som spänns fast ovanpå badtunnan med medföljande stroppar. Med en trappa utanför badtunnan kliver man bekvämt i och ur.

Undervattensbelysning i tunnan ökar på harmonin med härligt sken i skymning och mörker. Säljs som tillbehör och är ett komplett system med lågvolts LED lampa med kontrollpanel och transformator. Systemet har vattentäta snabbkontakter och lampan monteras av oss i badtunnan vid beställning. Det går att koppla fler lampor till ett system men en undervattenslampa räcker gott i en badtunna.

Vill man rena badvattnet så rekommenderas ett reningsverk som hängs över kanten ner i badtunnan som enkelt tas bort vid bad och vid risk för frost. Ingen håltagning eller speciellt montage krävs. Med detta detta filter kan samma vatten användas i upp till ett par veckor tillsammans med bakteriedödande kem.

Att välja rätt reningskemikalie till badtunnan är viktigt med hänsyn till hälsa, natur och miljö. Vi rekommenderar en klorfri rening som är biologiskt nedbrytbar så att man med gott samvete tappa ut badvattnet. ”BioTab klorfri rening” är en luktfri miljövänlig bakteriedödande kemikalie speciellt anpassat för varma bad i badtunnor och spabad. Fungerar likväl som rening av pooler och spabad. Den är omskriven i boken BRA KEMVAL ”–innehåller inga miljöfarliga ämnen”, och är kan till skillnad mot andra pool kemikalier tömmas ut i naturen då den är helt biologisk nedbrytbar. 

Vid härligt varmt bad i gott sällskap kan törsten behöva släckas och till drycken finns olika hållare som antingen sitter på utsidan runt badtunnan på en bekväm armslängds avstånd eller stadigt flytande mellan er, se dessa och andra tillbehör till din badtunna här.

Ring oss gärna för mer information 08 777 81 81 eller kika på svar på många frågor här.

Tillbehör till din badtunna