Har du frågor? Vår kundtjänst finns här.

Kirami Family M StoneGray CoalBlack Macu 40/29 kW

Från: Det ursprungliga priset var: 30,695 kr.Det nuvarande priset är: 28,995 kr.

Med en sittsektion för barnen som också blir som en trappa.  Monterad och klar med ädelbetsad grafitsvart  furupanel med helt skyddat ändträn.


Isolerande extra lock

Perfekt storlek för familj och vänner  • Integrerad bekväm sits med barnsektion/trappa • Rymmer ca 6 personer.
Kirami Family medium är monterad vid leverans, den externa vedkaminen sätts enkelt och snabbt på plats. Denna badtunna har hela 47 cm tjock isolering under sitsarna runt om plus 20 cm tjock isolering under golvet som stoppar markylan. Undersidan på denna badtunna är helt slät och placeras enkelt på en plan, slät och stabil yta, t.ex. en bädd av grus/kross. Utsidan har en ädelbetsad grafitsvart ytterpanel med skyddat ändträ. Plastinsatsen är av homogen genomfärgad polyetenplast i en granit melerad färg.– Alltså ingen risk för färgsläpp, blåsor eller att att plasten skiktar sig! Ytan är smutsavvisande och hygienisk samt snabb och enkel att rengöra, tål att högtrycktvättas! Plasten är UV skyddad, tål alla klimat, värme upp till +130˚C och kyla ner till -50 °C. Plasten är åldersbeständig – den har mer än 40 år beräknad livslängd och torkar inte sönder. Miljövänlig – Helt återvinningsbar plast.

Med vedkaminen ”Side-Heat” värms badtunnan normalt upp , 4-39°C på knappa 2 timmar när man eldar med bra ved, björk. Samt att man har täcklocket och det extra isolerlocket som håller värmen kvar under vattnet, (tillbehör). Uppvärmningstiden på en badtunna blir normalt längre vintertid, då man kan räkna med närmare 4 timmar med denna vedkamin. Vedkaminen är av åldersbeständig marinaluminium som ger bästa och  snabbaste värmeledning. Alla våra vedkaminer rymmer gott om ved och klarar av upp till 57 cm lång ved. Den är grundutrustad med 2 meters stadig rostfri syrafast modul skorsten (Ø150 mm) och 1 meters värmeskydd samt en en ordentlig skorstenshatt som hindrar regn. Skorstenen kan enkelt och stadigt förlängas med fler 1 meters skorstensmoduler. Eldas björkved så räcker normalt dem medföljande skorstenshatten men eldar man med gran-,tal- eller spillvirke så kan ett gnistskydd vara ett bra alternativ. Våra externa vedkaminer blir inte speciellt varma på utsidorna då de är vattenmantlade, – d.v.s. de är helt omslutna av badvattnet i dess tak, väggar och golv.  Inuti vedkaminens tak går extra vattenkanaler som utökar värmeytan som vattnet har kontakt med elden genom plåten. Våra vedkaminer till badtunnorna är helt självcirkulerande och behöver ingen elektricitet eller pump. Värmen från elden pressar ut det varma vattnet genom det övre röret in i badtunnan och skapar ett undertryck i vedkaminens vattenmagasin som då suger in vatten från badtunnans botten via golvbrunnen och det isolerade röret som går in i vedkaminen.  Detta nedre rör används också att tappa ur vattnet ur badtunnan med hjälp av den utvändiga avtappningsventil som har en slangnippel (Ø38 mm) som en slang enkelt kopplas för att leda bort vattnet.

Runt badtunnans överkant löper en bekväm sarg av slitstarkt, hygienisk och underhållsfritt kanalgummi som är mjuk att sitta och vila huvudet mot. Sitsen runt har en mjuk avrundad framkant med ett ordentligt benutrymme framför.

I grundpriset ingår:

• Badtunna med insida av homogen genomfärgad granit melerad polyeten-plast.
• Monterad ytterpanel av ädelbetsad furu med skyddat ändträ.
• Markisolering, 20 cm tjock under golvet & 47 cm tjock under sitsarna runt om.
• En bekväm bekväm sarg löper runt badtunnan av slitstarkt, hygienisk & underhållsfritt kanalgummi.
• Extern självcirkulerande vedkamin Side-Heat, 29 kW.
• 1,5 m förlängningsbar modulskorsten av syrafast rostfritt stål,  med 1 m värmeskydd & skorstenshatt.
• Utvändig frostsäker avtappningsventil med 38 mm slangnippel.
• Fri frakt inom hela Sverige, läs mer här 

Vi rekommenderar självklart lock till badtunnan:

Det bästa är att kombinera två lock. Det hårda täcklocket av plast med det extra isolerande locket som är av skiva av tjock Softcell ® som läggs direkt på vattenytan och håller värmen kvar under vattnet. På detta sätt får man en god isolering med ett slitstarkt och stabilt lock som spänns fast ovanpå badtunnan med medföljande stroppar. Med trappa utanför badtunnan kliver man bekvämt i och ur. Vi rekommenderar alla att barnsäkra badtunnans lock med vårt vårt låsbälte med nyckellås som håller badtunnans lock på plats, >>se mer här

Undervattensbelysning i tunnan ökar på harmonin med härligt sken i skymning och mörker. Säljs som tillbehör och är ett komplett system med lågvolts LED lampa med kontrollpanel och transformator. Systemet har vattentäta snabbkontakter och lampan förmonteras av oss i badtunnan vid beställning. Det går att koppla fler lampor till ett system men en undervattenslampa räcker gott i en badtunna.

Önskas reningsverk, sandfilter så kopplas dess blåsande slang smidigt på slangnippeln på badtunnans avtappningsventil. För reningsverkets sugande slang monteras en gallerförsedd genomförning (tillbehör). Vi förborrar normalt hålet för denna genomförning. Vi har frostvakter/elvärmare som monteras efter reningsverket så att badtunnan hålls isfri eller varm vintertid. Alla reningsverk och elvärmare ska placeras garanterat frostskyddat, en isolerad och uppvärmd låda kan byggas, läs mer om våra reningsverk. Som alternativ har vi även ett enklare filter som hängs över kanten på badtunnan som tas bort vid bad.

Vid härligt varmt bad i gott sällskap kan törsten behöva släckas och till drycken finns olika hållare som antingen sitter på utsidan runt badtunnan på en bekväm armslängds avstånd eller stadigt flytande mellan er, se dessa och andra tillbehör till din badtunna här.

Ring oss gärna för mer information eller kika på svar på många frågor här.

Nödvändiga tillbehör till dessa badtunnor:

 Rekommenderade och populära tillbehör till dessa badtunnor:
Rea!
Det ursprungliga priset var: 1,080 kr.Det nuvarande priset är: 895 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 670 kr.Det nuvarande priset är: 540 kr.

Mått

– Djup: 91 cm
– Höjd: 110 cm
– Rymmer: 4-6 personer
– Ytterdiameter: 170 cm
– Vattenvolym: 1370 liter
– Vikt endast badtunna ca 135 kg
– Vikt badtunna med vedkamin ca 175 kg
– Vedkamin Macu 40/29kW (Brutto-/nettoeffekt) med skorstenspaket

Tillbehör till din badtunna