Köpsvillkor

1. Garanti:
För dig som privatperson och vår kund har du enligt konsumentköplagen ett (1) års garanti och tre (3) års reklamationsrätt mot ev. dolda fel. Utöver detta följer vår goodwill med dig som kund längre än så. Vid giltigt garantiyrkande kommer BADBALJAN.COM inom skälig tid att (1) utan kostnad reparera produkten, (2) byta ut den felaktiga produkten mot en ny eller likvärdig produkt alternativt (3) återbetala produktens inköpspris. Kunden är berättigad till garanti gällande tillverknings- och materialfel förutsatt att produkten är använd enligt medföljande bruksanvisning. Undantag:  Garantin upphör att gälla när bruksanvisning ej följts, produkten använts till annat än den är avsedd för, produkten inte installerats korrekt samt när föreskrivet underhåll ej utförts. I den utsträckning som är lagligen tillåtet, är BADBALJAN.COM inte ansvarig för direkta eller indirekta skador och ekonomiska kostnader orsakade av användandet av produkter.
 
1.1 Ångerrätt
Enligt distansförsäljningslagen har konsumenter rätt att ångra köpet inom fjorton (14) dagar efter att produkten beställts såvida att produkten är av samma skick som vid leveranstillfället. Paketeringen får ej brytas. Ångerrätt gäller ej vid specialbeställningar / specialanpassade produkter. Köparen ansvarar för skador som kan uppstå under retur transporten samt kostnaden för retur transporten. Ångerrätt gäller endast för enskild konsument som köper varan för sin egna privata konsumtion. För näringsidkare, eller om köpet kan anses ske i syfte att främst användas inom ramen för näringsverksamhet föreligger ingen ångerrätt. Ångerrätt gäller ej om varan har byggts efter särskilda specifikationer ”Specialbeställning”. Ångerrätten förfaller i samtliga fall i sin helhet då en vara har monterats, vart fylld med vatten, eldats eller på annat sätt använts utöver vad som är skäligt för att undersöka den och/eller fastställa dess beskaffenhet.
Efter att en retur ankommit till oss besiktigas varan för att säkerställa att den är i oanvänd och i säljbart skick. Därefter sker återbetalning till av kund angivet konto.Vid åberopande av ångerrätt kontaktas: BADBALJAN.COM, tel: +46 8 777 81 81, Förrådsvägen 5, SE-137 37 Västerhaninge, SWEDEN
 
1.2 Betalning
• Betalning efter leverans mot faktura med upp till 20 dagars kredit kräver att beställaren är privatperson och är skriven på leveransadressen som är inom Sverige, samt en sedvanlig kreditupplysning. Eller om leveransadressen ett fritidshus som du som kund äger så kan vi också fakturera om vi får fastighetsbeteckningen och ditt personnummer?
• Vid leveranser utanför Sverige tillkommer tranportkostnader och betalning innan avsändning. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag samt dröjsmålsränta enligt 6 § Räntelagen. För det fall ärendet överlämnas till inkasso och/eller Kronofogdemyndigheten tillkommer lagstadgade avgifter.• Förskottsbetalning. Full betalning BADBALJAN.COM tillhanda innan plockning och avsändning. Efter lagd beställning så återkommer vi via e-post med en förskottsfaktura. När beloppet är oss tillhanda på bankgiro, plockas och skickas din beställning, normalt 2-4 dagar efter din beställning. 
 
“För att kunna erbjuda dig Klarnas betalmetoder kan vi i kassan komma att dela dina personuppgifter i form av kontaktuppgifter och orderinformation med Klarna, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan välja betalmetoderna, samt för att anpassa dem för dig. Dina personuppgifter som delas behandlas enligt Klarnas egen dataskyddsinformation.
 

• Varorna är BADBALJAN.COM fulla egendom till full betalning mottagits. Om så ej sker äger BADBALJAN.COM full rätt att begära återtagande av varor samt ersättning för omkostnader och värdeminskning av vara.
• Önskas räntefri delbetalning gäller separata villkor från kreditgivaren Wasa Kredit AB.

1.3 Transport  och leveransvillkor
Vid mottagande skall kunden alltid visa legitimation för chaufför/transportombud som skall notera personnummer. Innan kunden signerar fraktdokument rekommenderas kunden att, grundligt syna godset och om kund upptäcker att försändelsen är transportskadad, skall detta genast på plats påpekas till chaufför/transportombud. Skadan skall därefter beskrivas i fraktdokumentet. Dokumentet skall både kund och chaufför/transportombud underteckna det. Vid de fall transportören nekar skadeansvar, skall köparen kontakta BADBALJAN.COM. Saknas det artiklar i försändelsen, skall köparen genast kontakta BADBALJAN.COM. Anmärkningar skall ha inkommit till BADBALJAN.COM inom sju (7) dagar. I annat fall, oavsett om köparen upptäckt fel dessförinnan eller ej, förlorar köparen rätten att föra talan därom. 

I de fall en försändelse ej hämtats ut från transportör, eller mottagits som avtalat, står köparen för alla fraktkostnader samt eventuella tillkommande kostnader. Kund är ansvarig att vara nåbar för speditörens avisering via telefon, (samt i vissa fall även via sms och e-post) varav det är viktigt att vi får korrekta kontaktuppgifter. Speditören upprepar vid misslyckad avisering igen dagen efter. Kund bli efter debiterad den terminalavgift för varor som blir stående på speditörens terminal längre än 3 dagar på grund av att kund ej är nåbar eller förskjuter utkörningen eller avhämtningen vid terminal. OBSERVERA att speditören ej är skyldig att informera om att kostnader tillkommer. Om godset behöver gå i retur till oss står kunden för alla fraktkostnader, eventuella tillkommande kostnader samt risken för transporten. Att ej hämta ut beställda varor är för köparen ej likgiltigt med att utnyttja ångerrätten.

1.4 Fri frakt av vedeldade badtunnor gäller vid köp med tillbehör för minst 2500 kr.
•Samt gäller inom Sverige och de områden i där vår speditör, Schenker har ordinarie turer för lastbil samt där leveransadressen kan nås via allmän väg, farbar med lastbil.
•Om inte adressen går att nå med normal lastbil kan du som kund välja att hämta godset på närmsta Schenker terminal, eller mot en extra kostnad få varan levererat till önskad adress.
•Badtunnan avlastas normalt med lastbilens bakgavellyft, ej kran.
•Modellerna BB 11 & BB 16 är för långa för att lossas med bakgavellyften varav lossning av mottagare krävs med truck/traktor med lastgafflar. Alternativt att dessa modeller levereras till närmsta terminal för omlastning till egen släpkärra.
•Fri frakt gäller ej specialtransporter såsom specialfärjor och dyl. (Gotlandsfärjan undantagen).

1.5 Fri frakt av visa mindre varor sker normalt till närmsta Schenker ombud där du som kund hämtar ut den.

1.6 Ej uthämtade paket som skickats till fraktombud. Paket ligger kvar på utlämningsställena i 14 dagar innan de returneras till oss. Outlösta paket omfattas ej av ångerrätten. För paket som ej hämtas ut debiteras en avgift på för närvarande 275 kr. Denna avgift motsvarar de kostnader vi haft för beställningen (så som tur- och returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift) innefattar sändningen fler paket så debiteras dess fraktkostnader utöver. Innan denna avgift är betald kan du tyvärr ej beställa nya varor. Om betalning ej sker skickas ärendet vidare till Inkasso.

1.8 Tvist
Tvist enligt detta avtal skall i första hand avgöras genom medling där vardera parten på egen bekostnad utser en medlare. Om medling ej är framgångsrik skall tvisten avgöras av Stockholms tingsrätt enligt svensk lag.

1.9 Support och hjälp. Har du frågor under installationer eller framöver så ger dig som kund alltid support över telefon eller mail så att du kommer vidare. I vissa fall för att du som kund kan få snabbare och bättre support förbehåller vi rätten att hänvisa till våra leverantörer.

Allmänna villkor

Vi reserverar oss för pris- & informationsfel samt ändringar i design & material. Samtliga priser är SEK inkl. moms. Frakt tillkommer om inte annat anges. Alla mått är cirka.

Denna webbplats använder sig av kakor (cookies) för att du ska uppleva sajten på bästa sätt och för att spara information om vilka varor besökaren har lagt i sin kundvagn. Vår webmarknadsföring tar hjälp cookies. Du som besökaren kan stänga av denna funktion i din webbläsare, detta kan dock medföra att kundvagnen inte fungera riktigt.