Har du frågor? Vår kundtjänst finns här.

Hybrid badtunna Large, ved- & eluppvärmd, Ø200cm, Macu 40/29kW

Från: Det ursprungliga priset var: 55,890 kr.Det nuvarande priset är: 51,980 kr.

Hybrid badtunna. Spar vatten, el och ved. Sommartid svalka er eller värm er. Vintertid sätt el värmaren på 10 °C och elda med ved när det är dags att bada. Elda till 38 °C vrid upp el termostaten till 38 °C. Håll el varmt över helgen sen när det är färdig badat sänk till 10 °C.  Reningsverk med UV-ljus. Ha samma vatten i sommar som vinter. Ingen frysrisk på vintern.

Vi skickar normalt inom 5-10 dagar från oss.

” SOMMAR = tänk minipool fast med varmbad när du vill ”

Bevattningsförbud ⇒  ⇒  ⇒  ⇒

Eldningsförbud ⇒  ⇒  ⇒  ⇒

Wifi styrning elvärme badtunna.

Artikelnr: 67LFGS35-hybrid Kategorier: , ,

Allt detta ingår

 • Badtunna Family Large Ø200 cm.
 • Isolerat vikbart lock.
 • Ved kamin Macu 40/29kW.
 • Komplett skorsten av syrafast rostfritt stål.
 • Topphatt skorsten syrafast rostfritt stål.
 • Värmesköld skorsten.
 • Komplett reningssystem.
 • Genomföringar monterade i badtunnan.
 • UV-ljus rening.
 • El värmare 2 KW.
 • FRAKT INGÅR

Ved- och eluppvärmd hybridbadtunna.

Komplett isolerad vedeldad badtunna med effektivt reningssystem med elvärmare och isolerat vikbart lock. Värm snabbt upp badtunnan med vedkaminen och håll den badvarm så länge du vill med elvärmaren. Eller håll den grundvarm och frostskyddad mellan baden och värm upp den inför bad med vedkamin. Bekvämt och kostnadseffektivt!

• Monterad och isolerad badtunna med externa vedkamin.
• Rejält isolerat vikbart lock badtunnor, Ø200 cm x 7 cm.
• Reningssystem med extra UV-ljus rening och 2kW elvärmare.
• Fri frakt. 

Med en ved- och eluppvärmd hybridbadtunna så har man den bekväma friheten att välja själv hur man vill driva sin badtunna. En stor tids- och ekonomisk vinst är att de gånger man startar med nytt kallt vatten. Då värmer man upp badtunnan mycket snabbt med vedkaminen och dess nettoeffekt på 29kW. Då är den badvarm normalt på ett par timmar. Sen låter man reningssystemet och elvärmaren hålla vattnet rent och varmt så länge man vill. På detta sätt har man sparat lång tid och energi jämfört med att bara värma med el.
Som exempel:
• Badfest en helg. Du värmer upp badvattnet med vedkaminen när det passar dig en under dagen och sen startar du reningssystemet med elvärmaren som håller önskad badtemperatur tills det är baddags på kvällen. På detta sätt så behöver man inte gå ut och balansera upp temperaturen framåt kvällen. Sen kan badtunna hållas badvarm och ren så länge du vill i veckor eller månader.
• Eller så låter man elvärmaren frostsäkra badvattnet och värmer upp badvattnet med vedkaminen. T.ex. om det är ca 10 minusgrader ute och man har badat ena helgen så tar det normal flera dagar innan vattnet kallnat tack vare att badtunnan är så välisolerad och att man har våra dubbla lock på. Om man då ställer in termostaten på elvärmaren på ca 10-15 grader så kommer den först aktiveras framåt mitten/slutet av veckan. Det är en stor tidsskillnad att värma upp 15 gradigt vatten till härliga 38-40 grader det tar normalt bara dryga timmen.
• Under dessa driftperioder tillförs t.ex. klorfri reningskemi en gång i veckan och normalt underhållsskötsel av reningsanläggningen görs några gånger i månaden för att hålla filtret fräscht.

Fritidstunnan Kirami Family Large är isolerad monterad vid leverans och den externa vedkaminen sätts enkelt och snabbt på plats. Denna badtunna har hela 47 cm tjock isolering under sitsarna runt om och 20 cm tjock isolering under golvet som stoppar markylan. Undersidan på denna badtunna är en helt slät och placeras enkelt på en plan, slät och stabil yta, t.ex. en bädd av grus/kross. Utsidan har en monterad ädelbetsad ytterpanel av furu i en stilren svart ton där träets fina ådring framgår diskret. Ytterpanels ändträ är nästan helt skyddad nedtill av den gummisockel som löper runt badtunnan vid marken. Denna ytterpanel är nära på underhållsfri. En snabb enkel strykning var femte år med denna ädelbets håller badtunnan normalt som ny. Denna nya plastinsats i denna badtunna är av något tjockare, grafit melerad och slätare homogen genomfärgad polyetenplast – Alltså ingen risk för färgsläpp, blåsor eller att att plasten skiktar sig! Ytan är smutsavvisande och hygienisk samt snabb och enkel att rengöra, tål att högtrycktvättas! Plasten är UV skyddad, tål alla klimat, värme upp till +130˚C och kyla ner till -50 °C. Plasten är åldersbeständig – med mer än 40 år beräknad livslängd och torkar inte sönder. Miljövänlig – Helt återvinningsbar plast.

Med denna externa vedkamin Macu som har en nettoeffekt på 29 kW värms badtunnan normalt upp , 4-39°C på lite drygt 3 timmar när man eldar med bra ved, björk. (Läs mer om val av ved) Samt att man har täcklocket och det extra isolerlocket som håller värmen kvar under vattnet, (tillbehör). Uppvärmningstiden på en badtunna blir normalt längre vintertid, då man kan räkna med närmare 4 timmar med denna vedkamin.

Vedkaminens 40 kW bruttoeffekt respektive 29 kW nettoeffekt? Värt att veta är att en vedkamins bruttoeffekt är all samlad effekt som genereras vid eldning. Men en hel del av den går ordagrant upp i rök! Det som är relevant är nettoeffekten, det som verkligen överförs till badtunnans badvatten. Vi har alltid sedan start år 2000 endast presenterat nettoeffekter. Men sista åren så marknadsförs i branschen mer med bruttoeffekter.

Vedkaminen är av åldersbeständig marinaluminium som ger bästa och snabbaste värmeledning. Alla våra vedkaminer rymmer gott om ved och klarar av upp till 57 cm lång ved. Denna är grundutrustad med 2 meters stadig rostfri syrafast modul skorsten (Ø150 mm) och 1 meters värmeskydd samt en en ordentlig skorstenshatt som hindrar regn. Skorstenen kan enkelt och stadigt förlängas med fler 1 meters skorstensmoduler. Eldas björkved så räcker normalt dem medföljande skorstenshatten men eldar man med gran-, tall- eller spillvirke så kan ett gnistskydd vara ett bra alternativ. Våra externa vedkaminer blir inte speciellt varma på utsidorna då de är vattenmantlade, – d.v.s. de är helt omslutna av badvattnet i dess tak, väggar och golv.  Inuti vedkaminens tak går extra vattenkanaler som utökar värmeytan som vattnet har kontakt med elden genom plåten. Våra vedkaminer till badtunnorna är helt självcirkulerande och behöver ingen elektricitet eller pump. Värmen från elden pressar ut det varma vattnet genom det övre röret in i badtunnan och skapar ett undertryck i vedkaminens vattenmagasin som då suger in vatten från badtunnans botten via golvbrunnen och det isolerade röret som går in i vedkaminen. Detta nedre rör används också att tappa ur vattnet ur badtunnan med hjälp av den utvändiga avtappningsventil som har en slangnippel (Ø38 mm) som en slang enkelt kopplas för att leda bort vattnet.

Runt omkring och Breezys överkant sveper plastinsatsen över vilket ger en bekväm enhetlig sarg i samma slitstarka material som helt skyddar ytterpanelernas övre ändträ. Nedtill är ändträet skyddat av fundamentets sockel. Sitsen i badtunnan runt har en mjuk avrundad framkant med ett ordentligt benutrymme framför.

 

I detta paket ingår:
• Badtunna med insida av homogen genomfärgad grafit melerad polyeten-plast.

• Monterad ytterpanel av svart ädelbetsad furu med skyddat ändträ.
• Markisolering, 20 cm tjock under golvet och 47 cm tjock under sitsarna runt om.
• Extern självcirkulerande vedkamin Macu , 29 kW.
• 2 m förlängningsbar modulskorsten av syrafast rostfritt stål,  med 1 m värmeskydd och skorstenshatt.
• Isolerat vikbart lock. Klicka och läs mer här.
• Reningssystem med extra UV-ljus rening och 2kW elvärmare. Klicka och läs mer här.
• Fri frakt inom hela Sverige. Klicka och läs mer här.

Badtunnan är lätt att bära på plats. Tack vare sitt isolerande stadiga fundament av hård EPS så väger badtunnan bara ca 145 kg när vedkaminen och andra tillbehör lyfts ur, så normalt bär man den på fyra personer.

Paketet är utrustat med isolerat vikbart lock! 

Med en trappa utanför badtunnan kliver man bekvämt i och ur.

Effektivt reningssystem med 2 kW elvärmare och extra UV-ljus reningssystem.Reningssystem till badtunnan Fritidstunnan Kirami

Ved- och eluppvärmd badtunna ger alla möjligheter och alternativ. Värm upp vattnet snabbt och kostnadseffektivt med vedkaminen och håll badtunnan sen badvarm så länge du vill. Eller låt reningssystemet hålla vattnet rent och grundvarmt och toppa upp värmen med vedkaminen snabbt och smidigt inför bad. Den effektiva extra UV-ljus reningen minimerar alger och sporer i vattnet –det som annars ger en halkig hinna. Hela reningssystemet med elvärmaren levereras komplett för smidig installation med hjälp av detaljerat steg för steg vägledning. Klicka och läs mer här.

 

Bra rening i badtunnan med dubbla utsug.
En stor fördel med Fritidstunnan är att man får dubbla utsug till reningsverket och vi monterar inloppsgenomföringen en extra genomföring som standard  ovanför sitsen mitt emot vedkaminen. Det är lätt att koppla slangarna till badtunnan. Man behöver inte krypa in under badtunnan, det görs utanpå badtunnan. Reningssystemets sugande slang kopplas på badtunnans avtappningsrör som kommer på motsatt sida sett från vedkaminen längst ner. På så sätt så får man slangarna in och ut från badtunnan på samma sida. På detta sätt sugs vattnet ut genom centrum hålet i badtunnans golv och genom det övre hålet via den externa vedkaminen. Detta ger i princip dubbel så bra rening och mer säkerhet jämfört med om man har bara ett utsug. Fördelen att ha utsug till reningsverket i golvet på badtunnan är att smuts som sjunkit till botten lätt kan komma bort. Utsugen till har skyddsgaller som ger extra säkerhet och stoppar små nyfikna fötter och fingrar likväl hindrar att större skräp och saker att sugas in i vedkaminen och reningssystemet.  

Alla reningsverk och el-värmare till badtunnor ska placeras garanterat skyddad mot frost och översköljning i ett isolerat pumphus, en isolerad låda kan byggas utanför badtunnan. Lämpligt innermått på detta pumphus är ca. L75xB75xH70 cm + isolering. Vid drift så kommer spillvärmen från reningsverket hålla lådan varm vintertid. Med fördel så montera ett lämplig reglerbart ventilationsspjäll t.ex. en sk. rosettventil för att ge reningssystemet till din badtunna ventilation under varma årstiden. En annan fördel med att ha ett isolerat pumphus är att den minimerar ljudet.  

När badtunnan töms så töms även vedkaminen och ska den stå ur bruk vintertid så ska badtunnans avtappningsventil ställas öppen, då är badtunnan och vedkaminen frostsäkrat. Men i ett reningsverk så blir det däremot alltid lite vatten kvar i toppventilen, tanken och pumpen även om dess dräneringsventiler är öppna. Så därav ska ovan nämnda isolerade pumphus utrustas med ett litet speciellt element, en frostvakt på ca 200W som kan hålla detta utrymme på 5-8 grader. Dessa finns för ca 200 kr hos de flesta bygghandlare.

Oavsett om man använder reningsverk av något slag eller inte så måste bakteriedödande medel tillsättas om man använder badvattnet mer än ett bad. Används sjövatten eller havsvatten i badtunnan så bör man tillsätta bakteriedödande kemi redan inför första badet. Att välja rätt reningskemikalie till badtunnan är viktigt med hänsyn till hälsa, natur och miljö. Vi rekommenderar en klorfri rening som är biologiskt nedbrytbar så att man med gott samvete tappa ut badvattnet. ”BioTab klorfri rening” är en luktfri miljövänlig bakteriedödande kemikalie speciellt anpassat för varma bad i badtunnor och spabad. Fungerar likväl som rening av pooler och spabad. Den är omskriven i boken BRA KEMVAL ”–innehåller inga miljöfarliga ämnen”, och är kan till skillnad mot andra pool kemikalier tömmas ut i naturen då den är helt biologisk nedbrytbar. 

Vid härligt varmt bad i gott sällskap kan törsten behöva släckas och till drycken finns olika hållare som antingen sitter på utsidan runt badtunnan på en bekväm armslängds avstånd eller stadigt flytande mellan er, se dessa och andra tillbehör till din badtunna här.

– Djup: 91 cm
– Höjd: 110 cm
– Rymmer: 8-10 personer
– Fyllningsvolym 1290
– Vattenkapacitet 1930
– Ytterdiameter: 200 cm
– Vikt endast badtunna ca 145 kg
– Vikt badtunna med vedkamin ca 225 kg
– Vedkamin Macu 40/29kW (Brutto-/nettoeffekt) med skorstenspaket

Ring oss gärna för mer information 08 777 81 81 eller kika på svar på många frågor här.

 

Mått

– Djup: 91 cm
– Höjd: 110 cm
– Rymmer: 8-10 personer
– Fyllningsvolym 1290
– Vattenkapacitet 1930
– Ytterdiameter: 200 cm
– Vikt endast badtunna ca 145 kg
– Vikt badtunna med vedkamin ca 225 kg
– Vedkamin Macu 40/29kW (Brutto-/nettoeffekt) med skorstenspaket

Tillbehör till din badtunna

Rea!
Slut i lager
Det ursprungliga priset var: 2,890 kr.Det nuvarande priset är: 2,490 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 2,080 kr.Det nuvarande priset är: 1,895 kr.