Har du frågor? Vår kundtjänst finns här.

Badtunna kirami Breezy M. Grafit. S.B. Cube 35kW

Från: 29,995 kr

Badtunna Kirami Original Breezy

Svart ädelbetsad ytterpanel • Insida av grafit melerad polyetenplast.


Isolerande extra lock

Täcklock till Kirami badtunna Ø170 cm

Golvbelysning fabriksmonterad i badtunna Kirami Breezy Medium

Golvbelysning förmonterad i badtunnan Kirami Breezy Medium

Artikelnr: 171113 Kategorier: , ,

Badtunna Kirami Original Breezy

Denna Kirami badtunna i serien Original Breezy M är en gedigen och bekväm badtunna som är isolerad och monterad vid leverans. Med denna badtunna får ni många år med härliga varma bad. Med sin diameter på 170 cm rymmer den gott 6–7 personer – familj med goda vänner. Den externa vedkaminen värmer snabbt och bekvämt upp vattnet normalt på dryga två till tre timmar lite beroende på årstid. Genom att vedkaminen inte är i badtunnan så får man sittplatser runt hela badtunnan med stort benutrymme. Runt överkanten sveper plastinsatsen upp och ger en bekväm enhetlig sarg i samma slitstarka material som helt skyddar ytterpanelernas övre ändträ. Ryggen i badtunnan har en bekväm svag bakåtlutning och sitsens framkant har en mjuk avrundning. Enkel och snabb installation.

Färgen på Breezy badtunnans plastinsats är ljusgrå melerad tidlös färg som passar i alla miljöer och är extra förlåtande med brunns eller sjövatten. Färgen ger belysningen ett varm mjukt sken. och kan vid beställning extra utrustas med en fantastisk golvbelysningen som ger ett bländfritt behagligt jämt sken underifrån runt hela golvet. Denna integreras då vid tillverkningen under plastinsatsen utan extra hål i badtunnan. Den gedigna plastinsatsen är av tjock homogen genomfärgad gråmelerad polyetenplast vilket ger en slät och smutsavvisande yta som är lätt och snabb att rengöra, tål att högtrycktvättas! Materialet är problemfritt och stryktåligt, det finns ingen risk för färgsläpp, blåsor eller att plasten skiktar sig! Plasten är UV skyddad, tål alla klimat, värme upp till +130˚C och kyla ner till -50 °C. Materialet är åldersbeständig – med mer än 40 år beräknad livslängd och torkar inte sönder. Miljövänlig – Helt återvinningsbar plast.

Badtunnan är klädd med en ytterpanel av svart betsad gran som har en stilren svart ton där träets fina naturliga ådring framträder diskret. Nedtill möts ändträ en bit ovanför marken och täcks till stor del av den svarta slitstarka bottenplattan av ABS plast som sveper upp runt badtunnan vid marken som en stilren sockel. En enkel snabb strykning var femte år med ny lasyr håller badtunnan normalt som ny.

Badtunnan har ett tjockt gediget och isolerande fundament under plastinsatsen av styv EPS, ca 20 cm tjockt under hela golvet och hela vägen upp under sitsen runt om som hindrar markkylan. Undersidan bottenplatta är en slät skiva av tålig ABS plast och inga organiska material har kontakt med marken. Badtunnan placeras enkelt på en plan, helt slät och stabil yta, t.ex. en bädd av grus/kross eller på ett terassgolv.

Den externa vattenmantlade vedkaminen Cube, 48 kw har en nettoeffekt på 35 kW. Med den så värms badvattnet normalt upp, 4-38°C på lite drygt 1,5 timme när man eldar med bra ved, björk. Samt att man har täcklocket och ett extra isolerande underlocket som håller värmen kvar under vattnet, (tillbehör). Uppvärmningstiden blir normalt längre vintertid, då man kan räkna med närmare 2,5 timmar med denna vedkamin. Vedkaminen rymmer gott om ved och är hela 57 cm djup. Vedkaminen är grundutrustad med 2,0 meters stadig rostfri syrafast modulskorsten och 1 meters värmeskydd samt en ordentlig skorstenshatt som hindrar regn. Skorstenen kan enkelt och stadigt förlängas med fler 1 meters skorstensmoduler. Eldas björkved så klarar man sig normalt med den medföljande skorstenshatten, men eldar man med gran-, tall- eller spillvirke så är en förlängning av skorstenen och ett gnistskydd ett mycket bra komplement. Den externa vedkaminen blir inte speciellt varm på utsidan då den är vattenmantlad, – den är helt omsluten av badvattnet i dess tak, väggar och golv. Inuti vedkaminens tak går extra vattenkanaler som utökar värmeytan som vattnet har kontakt med elden genom plåten. Kiramis vedkaminer är helt självcirkulerande och behöver ingen elektricitet eller pump. Värmen från elden pressar ut det varma vattnet genom det övre röret in i badtunnan och skapar ett undertryck i vedkaminens vattenmagasin som då suger in vatten från badtunnans botten via golvbrunnen och det isolerade röret som går in i vedkaminen. Detta nedre rör går också vidare till utsidan på andra sidan av badtunnan till en avtappningsventil med en slangnippel (Ø38 mm) där en slang kan kopplas för att leda bort vattnet.

Värt att veta är att en vedkamins bruttoeffekt är all samlad effekt som genereras vid eldning. Nettoeffekten, den effekt som överförs till badvatten.

Vedkaminen är tillverkad av åldersbeständig marinaluminium av högsta kvalité som ger bästa och snabbaste värmeledning och har en hög korrosionsbeständighet jämfört med många andra metaller. Kiramis vedkaminer är utrustade med en magnesium Mg+ anodstav som ger vedkaminen ytterligare skydd mot korrosion. Detta för att vattnet i vissa områden, som t.ex. från vissa egna brunnar kan vara aggressivt likväl så kan saltvatten eller klorerat vatten på sikt korrodera metaller vilken denna anod skyddar emot.

Badtunnans låga vikt gör den lätt att bära, Kirami Original Breezy M väger endast ca 90 kg utan vedkaminen så normalt så bär man den på 3-4 personer. Med vedkamin och skorsten väger den ca 130 kg. Badtunnan är monterad vid leverans, medföljande avtappningsventil och vedkamin ansluts enkelt och medföljande skorsten med topphatt och värmeskydd sätts på plats och sen är det bara att fylla badtunnan. Installationstid för en till två personer ca 30 minuter.

Om man vill slippa byta badvattnet ofta eller har man ont om vatten så kan vi kan vi erbjuda olika reningssystem, beroende på hur länge man vill kunna använda samma vatten. Ett kanthängt reningsverk till badtunnan ger möjlighet till att nyttja samma badvatten ca 1-2 veckor och längre vid goda förhållanden. Reningsverket hängs ned i badtunnan över kanten och kräver ingen håltagning eller special installation. Reningsverket drar först badtunnans ytvatten genom sitt grovfilter som fångar upp t.ex. gräs och blad och pumpen cirkulerar ut renat vatten nertill. Inunder det övre grovfiltret sitter ett tvättbart och utbytbart catridge-/patronfilter som effektivt fångar upp små partiklarna. Hela systemet drivs av en liten men effektiv 12 Volts pump med en fem meter lång kabel som kopplas med snabbkontakt till medföljande 230V transformator.

Används sjövatten eller havsvatten i badtunnan så ska man tillsätta bakteriedödande kemi redan inför första badet. Att välja rätt reningskemikalie till badtunnan är viktigt med hänsyn till hälsa, natur och miljö. Till denna badtunna finns ytterligare tillbehör som du kan anpassa badtunnan precis så som du önskar.

Passa på att komplettera med praktiska tillbehör.

Övrigt

Djup: 91 cm.

Höjd: 110 cm.

Rymmer: 6-7 personer.

Ytterdiameter: 170 cm.

Vattenvolym: 1450 liter.

Vikt endast badtunna ca. 90 kg.

Vikt badtunna med vedkamin ca. 130 kg.

Vedkamin Cube 48/35 kW(Brutto-/nettoeffekt) med skorstenspaket.

 

Mått

Djup: 91 cm.
Höjd: 110 cm.
Rymmer: 6-7 personer.
Ytterdiameter: 170 cm.
Fyllningsvolym: 1060 liter
Vattenvolym: 1540 liter.
Vikt endast badtunna ca. 102 kg.
Vikt badtunna med vedkamin ca. 132 kg

Tillbehör till din badtunna

Rea!
Slut i lager
Det ursprungliga priset var: 2,890 kr.Det nuvarande priset är: 2,490 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 1,480 kr.Det nuvarande priset är: 1,298 kr.