BioTab klorfri rening av badtunnor, spa & pooler 1 liter,

385 kr

Biocool Disinfect my pool ”BioTab klorfri rening” .
Slut hos producent.

Vi rekommenderar istället CombiTabs klorfri.

Slut i lager

Artikelnr: 051 Kategori:

Biocool Disinfect my pool klorfri rening av badtunnor, spa & pooler, Biocool kirami.

“BioTab klorfri rening” är en luktfri miljövänlig bakteriedödande kemikalie speciellt anpassat för varma bad i badtunnor och spabad. Fungerar likväl som rening av pooler. Den är omskriven i boken BRA KEMVAL “–innehåller inga miljöfarliga ämnen”, och är kan till skillnad mot andra pool kemikalier tömmas ut i naturen då den är helt biologisk nedbrytbar.

Det är viktigt att vara medveten om att badtunnor såväl som spabad och små- och stora pooler ska ha en sund, giftfri och hälsosam vattenmiljö. Vi har marknadsfört BioTab / BioCool i många år. Denna är utvecklad och tillverkas i Sverige. En omtyckt och effektiv och inte minst miljövänlig produkt som kan användas till badtunnor, spabad och bassänger.

Biocool Disinfect my pool är luktfri och klorfri. Den innehåller således inga klorföreningar som frisätter aktivt klor och genererar därmed inga kloraminer vilka är mycket hälsoskadliga. Biocool Disinfect my pool är en enkel och effektiv desinfektion av badvatten som är lätt nedbrytbar i naturen. Inga kompletterande produkter behövs. I vissa fall kan flockningsmedlet Biocool Clear my poolwater behövas för att partiklar i badvattnet lättare ska fastna i reningsfiltret. Produkten är verksam vid olika pH-värden utan att tappa effektivitet vilket gör att mätning av pH i badvattnet inte behövs. Dosera enkelt med hjälp av doseringsmodulen direkt från flaskan. Betydligt mindre omständligt att handha än konventionella metoder. Biocool Disinfect my pool ersätter klor, chockklor, algmedel, pH-mätning och justering.

Biocool Disinfect my pool är

  • Klorfri – frisätter inte aktivt klor och genererar därmed inga kloraminer vilka är mycket hälsoskadliga
  • Luktfri
  • Lätt biologiskt nedbrytbar
  • Enkel att använda och dosera (doseras direkt ur flaskan. Inget spill med mått)
  • Inga kompletterande produkter krävs (men det går att komplettera med klor vid t.ex. övergång till Biocool Disinfect my pool eller om man av annan anledning önskar använda klor eller t.ex. flockningsmedel)
  • Bevisat effektiv

Om Biocool

Biocool erbjuder skonsamma, enkla och effektiva produkter för rent vatten och hälsosam hud. Biocool kommer från norra Sverige där enkelhet och renhet är ledstjärnor i allt vi gör. Målsättningen är att utveckla produkter av hög kvalitet som är skonsamma mot människa och miljö. Produkterna ska vara enkla i sin utformning och användning samt bevisat effektiva. Biocool brinner för att bidra till samhällets kamp för att reducera användningen av klor och antibiotika. Alla Biocools poolprodukter är fria från klorföreningar som frisätter aktivt klor och genererar därmed inga kloraminer vilka är hälsoskadliga.

 

SPABAD OCH BADTUNNA MED FILTERSYSTEM 
Vid uppstart eller byte av vatten:
Dag 1: Byt till ett rent filter eller backspola reningsverket och dosera 120 ml per 1000 liter vatten.
Dag 2: Om vattnet upplevs grumligt, upprepa steg 1 igen. Klart för bad!
Underhåll:

  1. Dosera 40 ml per 1000 liter efter varje baddag. Vid tillfällen med fler badgäster än badet är avsett för, stöddosera med 10 ml per extra badgäst och 1000 liter vatten.
  2. Dosera 40 ml per 1000 liter vatten var 7:e dag från uppstart.
  3. Vid grumligt vatten, byt filter och dosera 40 ml per 1000 liter varje dag tills badvattnet har klarnat.
  4. Kontrollera filtret regelbundet. Byt hellre för ofta än för sällan!

BADTUNNA UTAN FILTERSYSTEM 
Dag 1: Fyll badtunnan med vatten.
a). Om bad ska ske direkt, vänta med dosering till efter bad.
b). Dosera 120 ml per 1000 liter vatten.
Dag 2: Dosera 40 ml per 1000 liter vatten efter bad.
Dag 3: Dosera 40 ml per 1000 liter vatten efter bad.
Dag 4: Töm badtunnan och rengör karet.

Avvakta alltid 12 timmar med bad efter dosering av Biocool Disinfect my pool. Produkten behöver tid på sig att fördelas och oskadliggöra bakterierna.