Har du frågor? Vår kundtjänst finns här.

Hybrid badtunna ved- & eluppvärmd. Kirami Steady M

Från: Det ursprungliga priset var: 41,995 kr.Det nuvarande priset är: 36,995 kr.

Med en förhöjd sittplats! Hybrid badtunna –Spar el, vatten, ved och tid! Härligt varma bad när du vill året runt. Vintertid ställ elvärmaren på 10°C och elda snabbt upp med ved när det är dags att bada. Elda snabbt upp till 38°C vrid upp eltermostaten och håll elvarmt över helgen, sen när det är färdigbadat sänk till 10°C. Reningsverk med UV-ljus. Ha samma vatten sommar som vinter. Ingen frysrisk på vintern.

Paketpris badtunna med vedkamin, el-värmare, reningsverk med extra UV-rening och dubbla lock inklusive fri frakt. Avsändning sker normalt 3-7 dagar från order.

Wifi styrning elvärme badtunna.

LED golvbelysning fabriksmonterad.

Artikelnr: 175911-Hybrid Kategorier: ,

Med en hybridbadtunna – både vedeldad och eluppvärmd badtunna sparar du el, vatten, ved och tid!

Med våra hybridbadtunnor så finns alla möjligheter. Med vedkaminen värmer man upp badtunnan mycket snabbt och kostnadseffektivt! Att värma upp kallt vatten till badtemperatur med endast elvärme tar lång tid och med dagens elpriser så kan det bli kostsamt. Men när nu eldat upp värmen så kan du sen kan du låta reningsverket med elvärmaren hålla badvattnet i badtunnan rent och härligt badvarm under både korta eller långa perioder när ni badar mycket. Eller så ställer du elvärmaren på ca 10°C så hålls badtunnan ren och frostskyddad. Sen inför nästa badtillfälle värmer du snabbt värmer upp badvattnet igen med vedkaminen, och då kanske inte ens temperaturen sjunkit ner till mer än 10-20°C och det är en stor skillnad att börja elda upp värmen i vattnet från 10-20°C jämfört med 4°C. Med detta reningssystem så kan det räcka att byta vatten ett par tre gånger per år, beroende på hur mycket ni badar och att man underhåller filtersystemet. Använd alltid bakteriedödande medel. Vi rekommenderar BioTab –klorfritt, luktfritt och bra miljöval och perfekt för dig med känslig hy.

Med en ved- och eluppvärmd hybridbadtunna så har man den bekväma friheten att välja själv hur man vill driva sin badtunna. En stor tids- och ekonomisk vinst är att de gånger man startar med nytt kallt vatten så värmer man mycket snabbt upp badtunnan med vedkaminen. Vedkaminen genererar en nettoeffekt på 22 kW. Då är den badvarm normalt på ett par timmar. Sen låter man reningssystemet och elvärmaren hålla vattnet rent och varmt så länge man vill. På detta sätt har man sparat lång tid och energi jämfört med att bara värma med el.

Badexempel:
• Badfest en helg. Du värmer upp badvattnet med vedkaminen när det passar dig en under dagen och sen startar du reningssystemet med elvärmaren som håller önskad badtemperatur tills det är baddags på kvällen. På detta sätt så behöver man inte gå ut och balansera upp temperaturen framåt kvällen. Sen kan badtunna hållas badvarm och ren så länge du vill i veckor eller månader.
• Eller så låter man elvärmaren frostsäkra badvattnet och värmer upp badvattnet med vedkaminen. T.ex. om det är ca 10 minusgrader ute och man har badat ena helgen så tar det normal flera dagar innan vattnet kallnat tack vare att badtunnan är så välisolerad och att man har våra dubbla lock på. Reningssystemet renar badvattnet och har man termostaten på elvärmaren på ca 10-15 grader så kommer den först aktiveras framåt mitten/slutet av veckan. Det är en stor tidsskillnad att värma upp 15 gradigt vatten till härliga 38-40 grader det tar normalt bara runt en timme.
• Under dessa driftperioder tillförs t.ex. det klorfria bakteriedödande kemin BioTab efter bad eller en gång i veckan och normalt underhållsskötsel av reningsanläggningen görs ett par tre gånger i månaden för att hålla filtret fräscht.

Hybrid badtunna med extern vedkamin och komplett reningssystem med extra UV-ljus rening & frostvakt/el-värmare.
Monterad och isolerad. Med tjock plastinsats av homogen och genomfärgad polyetenplast.
• Perfekt storlek för familj & vänner, – större än man tror! • Rymmer upp till 6 personer • Vattenvolym: 1450 liter • Ytterdiameter: 170 cm • Höjd: 110 cm Djup: 91 cm • Integrerad bekväm sits runt om med gott om benutrymme framför • Extern vedkamin med skorsten • Vikt badtunna med vedkamin ca. 142 kg • Vikt endast badtunna ca. 100 kg • Tillverkad i Finland av Kirami

Badtunnan Kirami Steady är en av våra populäraste badtunnor.
Den erbjuder bekvämlighet och användarvänlighet i modern stil. Den förhöjda delen på sitsen ger ett flexibelt badtunnande. På tumanhand kan den förhöjda delen på sitsen användas som ett extra rygg- och armstöd och ger möjlighet att sträcka ut sig med benen längs med sitsen. Den fungerar utmärkt som en barnsits eller en plats att komma upp lite om man vill svalka sig eller möjlighet till bekvämare i och ursteg.

En badtunna av plast som är isolerad och monterad vid leverans. Dess externa vedkamin ansluts enkelt. Steady badtunnan plastinsats är av vakuumgjuten tjock homogen polyetenplast vilket gör den mycket slitstark och lättskött. Kort och gott en problemfri plast med ingen risk för färgsläpp, blåsor/plastpest eller att plasten skiktar sig! Ytan är smutsavvisande och hygienisk samt snabb och enkel att rengöra, tål att högtrycktvättas! Den är UV skyddad, tål alla klimat, värme upp till +130˚C och kyla ner till -50 °C. Plasten är åldersbeständig – med mer än 40 år beräknad livslängd och torkar inte sönder. Miljövänlig – Helt återvinningsbar plast. Med sin diameter på Ø170 cm rymmer badtunnan upp till 5-6 personer.

Den externa vedkaminen ger fullt badutrymme i hela badtunnan och värmer snabbt och bekvämt upp vattnet. Ryggen i badtunnan har en bekväm svag lutning bakåt och ett ordentligt benutrymme framför. Runt badtunnans överkant sveper plastinsatsen vilket ger en bekväm enhetlig sarg i samma slitstarka material som helt skyddar ytterpanelernas övre ändträ.

Badtunnas ryggdel har en isolerande luftspalt mellan plastinsatsen och ytterpanelen som ger en stor isolerande termoseffekt. Denna badtunna har ett isolerande och bärande fundament under hela plastinsatsen av tjock formgjuten hårt EPS-isolering. Detta isolerande fundament är en del av den bärande konstruktionen och ger en mycket god isolering under golv och upp hela vägen under sitsarna runt som stoppar markkylan. Under denna isolering ner mot marken är det en bottenplatta av slät slitstark ABS-plast. Denna svarta bottenplatta fortsätter upp 11 cm runt hela nedre delen av badtunna och möter och skyddar ytterpanelen ändträ. Så det finns inga organiska material som har kontakt med marken.

 

Belysning kan väljas till. Golvbelysning i Kirami Steady

Färgen på badtunnans plastinsats CasualGray– är en stilren sammetslen och en helt genomfärgad kulör. Denna gråa kulören är lugn, stilren och förlåtande.

Denna badtunna kan förbeställas extrautrustad med en fabriksmonterad golvbelysning utan håltagning. Monteras tryggt under plastinsatsen som ger ett härligt jämt sken nerifrån runt hela bakkanten av golvet genom den tjocka plasten. Ett bländfritt sken som kvällstid skapar en magisk effekt med svävande vattenångor upp ur badtunnan från det varm vita ljuset. Komplett plugg and play system med 12V transformator (230V) med ca 6,5 meter kabel med stickkontakt. Denna extrautrustning måste förbeställas med badtunnan, kan ej efterbeställas och eftermonteras.

I detta paket ingår:
• Monterad och isolerad Steady badtunna med insida av homogen genomfärgad CasualGray polyeten-plast
• Monterad ytterpanel av svartbetsad ytterpanel av gran, ST-CoalBlack med skyddat ändträ.
• Isolerande luftspalt i ryggen mellan plastinsatsen och ytterpanelen som ger stor isolerande termoseffekt
• Markisolering, 20 cm tjock under golvet och 47 cm tjock under sitsarna runt om
• Extern självcirkulerande vedkamin Cult 36/22kW
• 1,5 m förlängningsbar skorsten av syrafast rostfritt stål
• 1 m värmesköld till skorsten
• Topphatt skorsten syrafast rostfritt stål
• Extra isolerande underlock.
• Rejält täcklock av ABS plast.
• Reningssystem med filterfiber
• 2 kW elvärmare
• Extra UV-ljus rening.
• Fri frakt
Komplettera med reningskem. Vi rekommenderar det klorfria och biologiskt nedbrytbara BioTab

Paketet är utrustat med dubbla lock!
Det bästa är att kombinera två lock. Det hårda täcklocket av plast överst och det extra isolerande underlocket som läggs direkt på vattenytan och håller värmen kvar under vattnet, underlocket är en skiva av tjock SoftCell®. På detta sätt får man en god isolering med ett slitstarkt och stabilt lock som spänns fast ovanpå badtunnan med medföljande tre vindsäkrande gummistroppar med motstycken medföljer att fästa på tunnans vägg vilka håller locket på plats. Men för att barnsäkra locket så rekommenderar vi att man kompletterar detta täcklock med Kiramis locklås.

Breezy

Den externa vedkaminen Cult ger fullt badutrymme i hela badtunnan och värmer snabbt och bekvämt upp vattnet normalt på dryga 2 timmar till dryga 3,5 timmar. Med vår externa vedkamin är eldningen och uppvärmningen av badtunnan enkel att sköta och det är inga problem att få drag i skorstenen. Vedkaminen är helt självcirkulerande av värmen från elden. Den värmer snabbt och effektivt och vedkaminens utsidorna blir inte speciellt varma då de är helt vattenmantlade, vedkaminen är helt omsluten av badvattnet i dess tak, väggar och golv. Inuti eldstadens tak går extra vattenkanaler som utökar värmeytan som vattnet har kontakt med elden genom plåten. I taket ligger en s.k. flamplåt som styr och maximerar värmeeffekten.

   Självcirkulation vedeldad badtunna

.

Vedkaminens 36 kW bruttoeffekt respektive 22 kW nettoeffekt?
Värt att veta är att en vedkamins bruttoeffekt är all samlad effekt som genereras vid eldning. Men en hel del av den går ordagrant upp i rök! Det som är relevant är nettoeffekten, det som verkligen överförs till badtunnans badvatten och det deklarerar vi. Vedkaminen Cult, 36 kW har en nettoeffekt på 22 kW. Badtunnan värms normalt upp, 4-38°C på dryga 2 timmar när man eldar med bra ved, t.ex. björkved och att man har båda locken på. Uppvärmningstiden blir normalt längre vintertid, man kan då räkna med dryga 3,5 timmar med denna vedkamin. Men den stora fördelen med en hybridbadtunna med både ved- och eluppvärmning är att uppvärmningen av vedkaminen går mycket mycket snabbt om vattnet har kvar en grund värme från föregående bad. T.ex. om temperaturen i badtunna bara dalat ned till kanske 15 grader från förra helgens bad så går det supersnabbt att komma upp till badtemperatur igen med vedkaminen. Reningssystemet med elvärmaren cirkulerar vattnet genom vedkaminens vattenmagasin så att den är frostskyddad.

Vedkaminen är tillverkad av åldersbeständigt marinaluminium av högsta kvalité som ger bästa och snabbaste värmeledning och har en hög korrosionsbeständighet jämfört med många andra metaller. Vedkaminen är utrustade med en viktig utbytbar skyddande magnesium Mg+ anodstav. Vedkaminen är grundutrustad med 1,5 meters stadig rostfri syrafast modulskorsten med diameter 120 mm och 1 meters värmeskydd samt en ordentlig skorstenshatt som hindrar regn. Skorstenen kan enkelt och stadigt förlängas med extra 1 meters skorstensmoduler vilket kan behövas om badtunnan skall fällas ned i ett trädäck eller står invid ett högre trädäck. Eldas björkved så räcker normalt den medföljande skorstenshatten. Men eldar man med gran-, tall- eller spillvirke så kan en förlängning av skorstenen och Kiramis gnistskydd vara bra tillbehör. Vedkaminen rymmer mycket ved och klarar av upp till 57 cm lång ved.

Skyddande magnesium anod i Kiram,i vedkamin MGAP

Vedluckan på Cult har en värmesköld på insidan och fyra lufthål nedtill som ger elden får bra syre. Tips! Vedluckan på Cult är förberedd att extra utrustas med ett justerbart luftspjäll som gör det enkelt att reglerar och optimera lufttillförsel till elden. På golvet i eldstaden står ett rosterstativ med ett roster av gjutjärn. Askan hamnar under rosterstativet i kaminens askgrav där den sen rakas ut. Men ett mycket praktiskt tillbehör är den utdragbara asklådan till denna vedkamin som gör askhanteringen mycket enklare. Alternativt så kan man komplettera med en askskopa.

Badtunna Kirami Breezy         

Utsidan har en monterad svartbetsad ytterpanel av gran, ST-CoalBlack som har en stilren naturlig svart ton där träets fina ådring framgår diskret. Detta är vår mest populära ytterpanel som passar i de flesta miljöer. Ytterpanelens övre ändträ är helt skyddad av att plastinsatsens övre sarg sveper över. Det nedre ändträt går inte hela vägen ner utan möts ca 11 cm ovanför marken och skyddas av den stilrena svarta sockeln som går runt hela nederdelen som är en förlängning av badtunnan undre bottenplatta av ABS-plast. Denna ytterpanel är så gott som underhållsfri. Denna ytterpanel är mycket slitstarkt och normalt räcker det att lasera den med var femte år för att hålla den i så gott som nyskick.

 

Effektivt reningssystem med 2 kW elvärmare och extra UV-ljus reningssystem.
Våran hybridbadtunna med både ved- och eluppvärmning ger alla möjligheter och alternativ. Värm upp vattnet snabbt och kostnadseffektivt med vedkaminen och håll badtunnan badvarm sen så länge du vill. Eller låt reningssystemet hålla vattnet rent och grundvarmt och toppa upp värmen med vedkaminen snabbt och smidigt inför bad. Den effektiva extra UV-ljus reningen minimerar alger och sporer i vattnet –det som annars ger en halkig hinna. Hela badtunna och reningssystemet med elvärmaren levereras komplett för smidig självinstallation med hjälp av detaljerat steg för steg vägledning.

Hybridbadtunna med dubbla utsug vid rening och elvärmning badbaljan kirami

Bra rening i badtunnan med dubbla utsug.
En stor fördel med våra badtunnor är att man får dubbla utsug till reningsverket och vi monterar inloppsgenomföringen en extra genomföring som standard ovanför sitsen mitt emot vedkaminen. Det är lätt att koppla slangarna till badtunnan. Man behöver inte krypa in under badtunnan, det görs utanpå badtunnan. Reningssystemets sugande slang kopplas på en speciell trevägsventil på badtunnans avtappningsrör som kommer på motsatt sida sett från vedkaminen längst ner. På så sätt så får man slangarna in och ut från badtunnan på samma sida. På detta sätt sugs vattnet ut genom centrum hålet i badtunnans golv och genom det övre hålet via den externa vedkaminen. Detta ger i princip dubbel så bra rening och mer säkerhet jämfört med om man har bara ett utsug. Fördelen att ha utsug till reningsverket i golvet på badtunnan är att smuts som sjunkit till botten lätt kan komma bort. Utsugen har skyddsgaller som ger extra säkerhet och stoppar små nyfikna fötter och fingrar likväl hindrar att större skräp och saker att sugas in i vedkaminen och reningssystemet. Reningssystemets medföljande filterfiber fångar smutspartiklar i filtertanken. Reningssystemet behöver underhållsskötsel av ett par tre gånger i månaden för att hållas fräscht. Bakteriedödande kemi måste regelbundet tillsättas. Används sjövatten eller havsvatten i badtunnan så bör man tillsätta bakteriedödande kemi redan inför första badet. Att välja rätt reningskemikalie till badtunnan är viktigt med hänsyn till hälsa, natur och miljö. Vi rekommenderar en klorfri rening som är biologiskt nedbrytbar så att man med gott samvete tappa ut badvattnet. BioTab-Biocool Disinfect my Pool är en luktfri miljövänligare bakteriedödande kemikalier speciellt anpassat för varma bad i badtunnor och spabad. Fungerar likväl som rening av pooler och spabad. Den är omskriven i boken BRA KEMVAL ”–innehåller inga miljöfarliga ämnen”, och är kan till skillnad mot andra pool kemikalier tömmas ut i naturen då det är biologisk nedbrytbar.

Bära badtunnan på plats. Våra badtunnor levereras normalt på en lastpall, ej på högkant. Innan man bär badtunnan på plats så lyfter man ur vedkaminen, skorstenspaketet och andra tillbehör som är inuti badtunnan. En Medium badtunna som denna väger ca 100 kg vilket gör den lätt att bära, normalt så bär man den på 3-4 personer.

Badtunnan placeras på en plan, helt slät och stabil yta, t.ex. en bädd av grus/kross eller ett terrassgolv. Hela badtunnans underrede skall vila mot en helt slät och bärande yta. Den skall inte bara ha stödpunkter såsom reglar eller plattor. Tänk på att ytan som badtunnan skall stå på måste klara den totala tyng badtunnan får med vatten som blir ungefär 1700-2300 kg lite beroende på modell och utrustning, men beräkna högre för säkerhets skull.

   

Montering av badtunnan:
Själva badtunnan är monterad vid leverans, medföljande avtappningsventil och vedkamin ansluts enkelt och medföljande skorsten med topphatt och värmeskydd sätts på plats. Den externa vedkaminen ska stå utanför badtunnan, upphöjd ca 2 cm från badtunnans underlag så att röranslutningarna mellan badtunnan och vedkaminen hamnar i samma höjd. Med stor fördel kan en isolerande EPS skiva höja upp vedkaminen till rätt höjd under hela vedkaminen och ända emot badtunnans sockel. Fördelen blir då att inte markkylan kyler vedkaminen underifrån. Vedkaminen blir inte varmare undertill eller på sidorna än vattnet den värmer. Man bör då skydda isoleringens framkant precis under vedluckan med något brandsäkert material ifall glöd skulle ramla ur vedkaminen när man sköter elden. Det är även viktigt att brandsäkra ytan framför vedkaminen, t.ex. med Kirami Gnistplåt.

Montering och inbyggnad av reningssystemet. Det medföljer en tydlig detaljerad steg för steg monteringsvägledning. Reningssystemet med elvärmare och den extra UV-ljus reningen skall byggas in ett s.k. pumphus så att det garanterat är skyddad mot frost och översköljning. Vi rekommenderar att först montera samman hela reningssystemet på en markisolering, t.ex. EPS/frigolit och om möjligt testköra systemet innan pumphuset sedan byggs. Detta pumphus kan byggas på många olika sätt, det skall vara isolerat, ventilerat och dränerat. Pumphuset kan byggas som en låda utanför badtunnan. Här finns mycket roligt och praktiskt man kan göra. Man kan bygga detta pumphus som en snygg svepande förlängning ut från badtunnan med t.ex. en trappa upp från sidan så att det blir som en liten terrass invid badtunnan att enkelt kliva i och ur via med kanske ett litet vedförråd. Lämpligt innermått på själva pumphuset för hela reningssystemet är minst ca. L95xB95xH70 cm + isolering. Tänk på att inte bygga ett för litet pumphus. Det skall vara väl tilltaget så att hela systemet blir lättåtkomligt med öppningsbara sidor och överdel för bekvämt service och underhåll.

Vid drift så kommer spillvärmen från reningsverket hålla detta pumphus varm vintertid. Men vi rekommenderar att detta pumphus utrustas med ett litet frostvaktselement på ca 200W som säkrar att hålla detta pumphus på ca 8 grader när badtunnan står tom utan vatten, då det alltid blir lite vatten kvar i system. Dessa finns för ca 250 kr hos de flesta bygghandlare. Detta är speciellt viktigt då badtunnan och systemet ska stå utan vatten, då det alltid är lite vatten kvar som kan frostskada systemet. Till detta pumphus behövs el dras fram om det inte redan finns. Förslagsvis så drar man fram en lämplig femtrådig 2,5 mm² elkabel. Men rådgör innan med din elektriker som ska utföra själva elinstallationen. Förslagsvis så monteras fyra jordade uttag för utomhusbruk med hög IP klass som lämpar sig för pumphus. Själva elvärmaren till badvattnet är fast elinstallation och den får endast anslutas av behörig elektriker efter en lämplig säkerhetsbrytare. Notera att all elektricitet skall vara ansluten till anpassad  jordfelsbrytare.

Mått

  • Ytterdiameter: 170 cm
  • Höjd: 107cm
  • Djup: 90cm
  • Rymmer upp till 6 personer
  • Vattenvolym: 1420 liter

Detta ingår

• Monterad och isolerad Steady badtunna med insida av homogen genomfärgad CasualGray polyeten-plast
• Monterad ytterpanel av svartbetsad ytterpanel av gran, ST-CoalBlack med skyddat ändträ.
• Isolerande luftspalt i ryggen mellan plastinsatsen och ytterpanelen som ger stor isolerande termoseffekt
• Markisolering, 20 cm tjock under golvet och 47 cm tjock under sitsarna runt om
• Extern självcirkulerande vedkamin Cult 36/22kW
• 1,5 m förlängningsbar skorsten av syrafast rostfritt stål
• 1 m värmesköld till skorsten
• Topphatt skorsten syrafast rostfritt stål
• Extra isolerande underlock.
• Rejält täcklock av ABS plast.
• Reningssystem med filterfiber
• 2 kW elvärmare
• Extra UV-ljus rening.
• Fri frakt
Komplettera med reningskem. Vi rekommenderar det klorfria och biologiskt nedbrytbara BioTab

Hybridbadtunna Kirami Steady

 

Tillbehör till din badtunna

Rea!
Slut i lager
Det ursprungliga priset var: 2,890 kr.Det nuvarande priset är: 2,490 kr.
Rea!
Det ursprungliga priset var: 2,080 kr.Det nuvarande priset är: 1,895 kr.