Reningsverk till badtunna & små pooler hängs över kanten

Från: 1,495 kr

Lättskött filtersystem som hängs på kanten ner i badtunnan eller den mindre poolen. Fri frakt till närmsta Schenker ombud

Bakteriedödande klorfri rening.

BioCool PoolFilter Clean

Ett extra utbytesfilter

Artikelnr: 360 Kategorier: ,

Reningsverk till badtunna & små pooler hängs över kanten och kräver ingen håltagning. Häktas enkelt av vid bad och kan användas på vintern. Ett funktionellt och smidigt filter (med fri frakt)  som ger möjlighet att samma vatten kan användas i badtunnan till fler bad tillsammans med bakteriedödande medel, t.ex. »klorfria BioTab. Med vår till badtunnor speciellt anpassade kantkrok så hängs denna på kanten till alla typer av badtunnor. 

På dryga 40 minuter filtrerar detta reningsverk vattnet i en normal badtunna i storlek som vår Fritidstunna, 1500 liter. Normal låter man reningsverket filtrera badtunnans vatten ett par tre timmar så att vattnet filtreras flera gånger men det beror på vattnets kvalité. Reningsverket drar först badtunnans ytvatten genom sitt grovfilter som fångar upp t.ex. gräs och blad. Inunder reningsverkets förfilter sitter ett tvättbart och utbytbart högarealt micron lamellfilter som effektivt fångar upp de små partiklarna i badtunnans vatten. Hela systemet drivs av en liten men förhållandevis kraftig 12 Volts pump med en fem meter lång kabel som kopplas med snabbkontakt till medföljande 230V transformator.

En praktisk lättanvänd ytvatten renare – skimmer som fångar upp partiklarna som flyter. Kan med fördel köras under tiden man värmer upp sin badtunna för att få extra circulation, efter bad så körs den några timmar beroende på vattenkvalitet.

Filtret grov justeras i höjdled när det sätts på plats och sen följer den automatiskt vattennivån med sitt flottör grovfilter. Grovfiltret spolas enkelt rent och lamellfiltret tvättas rent vid behov.