Reserv UV-ljus glödlampa 18W till badtunnor & pooler

249 kr

Utbyteslampa UV-ljus 18 W
Passar till Swim & Funs UV system för 18 Watt

Artikelnr: 362 Kategorier: , ,

Utbyteslampa UV-ljus 18 W
Passar till Swim & Funs UV system för 18 Watt

Generell vägledning för byte av UV-glödlampa:

 1. Läs alla original instruktioner och säkerhetsinformationer som var med systemet vid köp.
 2. Kopplas ifrån UV-Systemet från strömkällan.
 3. Töm ut allt vatten ut systemet och stäng eventuella ventiler. Skruva sedan loss UV-ljus systemet och dra försiktigt ut hela enheten med glasbehållaren (skyddsglaset) som din befintliga UV-glödlampan är inkapslad i. Kontrollera att det inte är fukt på insidan av denna glasbehållare och de båda o-ringarna är hela.
 4. Rengör glasbehållaren (skyddsglaset) och torka den torr.
 5. Smörj båda O-ringarna med lite vaselin. Det förlänger effektiviteten och livslängden för en O-ring.
 6. Placera ena O-ringen runt bakre delen av glasbehållaren (skyddsglaset) dikt an den tjockaste räfflade bakkanten.
 7. Den andra O-ringen i spåret i bakkanten på glasbehållaren (skyddsglaset).
 8. Tag asken ned den nya UV-ljus glödlampan och öppna den sidan med sockeln och dra försiktigt ut sockeln lite så att du kan trycka fast den i hållaren. Undvik kontakt med glödlampans glas, –om du råkar röra vid lampans glas så rengör det genom att torka ren den med en trasa med t.ex. sprit innan den används igen. Drag bort asken och tag bort eventuell emballage rund glödlampan.
 9. Skjut försiktigt över glasbehållaren (skyddsglaset) över den på kopplade UV-ljus glödlampan och kontrollera att den kommer rätt på plats hela vägen in
 10. Tag varsamt hela UV-ljusenheten med glasbehållaren (skyddsglaset) och skjut försiktigt tillbaka den in i genomströmnings-cylindern.
 11. Skruva nu varsamt fast locket ordentligt.

Var uppmärksam på att UV-systemet inte skall vara ansluten till en strömkälla innan UV-systemet är monterat i en särskilda genomströmningscylinder– den inbyggda säkerhetsanordningen hindrar lampan att lysa om inte den är monterad i genomströmningscylindern.

OBS! Kom alltid ihåg att UV-strålning är farligt för ögon och hud! Titta inte direkt på en oskärmad glödlampa, då skador på ögonen kan inträffa. Elektrisk utrustning måste ha en kontakt av jordad typ och vara anslutet till en ordentligt jordad strömkälla med jordfelsbrytare (GFCI) i klass ”A”.