Professionellt komplett reningssystem till badtunna med extra UV-ljus rening & frostvakt/el-värmare

Det ursprungliga priset var: 8,573 kr.Det nuvarande priset är: 7,995 kr.

Detta system är främst anpassat till vår Fritidstunna M och L från Kirami och ger möjligheter att använda samma vatten i många månader. (Systemet kan anpassas till andra badtunnor) Med detta system så har du badtunnan redo för snabbuppvärmning med vedkaminen. Men du kan även ha badtunnan konstant badvarm och redo för bad när som helst. Badtunnan blir i princip som ett utomhusspabad, varmt men lugnare, avslappnade bad utan bubblor och brus från vattenfall. Erbjudandet gäller vid köp av en av våra Fritidstunnor.

Artikelnr: pro-bad Kategori:

Professionellt komplett reningssystem med extra UV-ljus rening & frostvakt/el-värmare

Reningsverket är kraftigt och används med filterfiber som renar vattnet i badtunnan extra bra, pumpen är på 250W och renar 4000 liter vatten per timme.
–Dubbelt så bra rening med dubbla utsug. En stor fördel med Fritidstunnan är att du med detta reningssystem får dubbla utsug vilket ger dubbelt så bra rening. Vattnet sugs ut av reningsverket från badtunnan både upptill och nedtill i golvet. Det renade vattnet kommer tillbaks in i badtunnan genom det vinklingsbara inlopp munstycke. Reningsverket har en jordad stickkontakt. 

Med detta system kan badtunnan alltid vara badklarFilterfiber renar badtunnan bättre än filtersand

Reningssystemet har en extra kompletterande rening, en Ultra Violett, UV-C+ljus rening som minskar behovet av bakteriedödande kemi. Men den främsta effekten som man känner är att UV-C+ strålarnas anpassade våglängd tar död och minimerar alger och sporer som annars kan upplevas som en “halkig” hinna. Enheten monteras i ett specialfäste efter reningsverket. Reningsverkets pumpar in vattnet genom UV-enhetens genomströmningscylinder där vattnet strömmar runt UV-ljusets i en spiral och bestrålas. Detta neutraliserar visa bakterier, virus och andra primitiva organismer och hindrar dem från att föröka sig och tar död på och minimerar alger och sporer och på så sätt minskar behovet av kemisk rening. Effekten bygger på användningen av ultraviolett strålning som påverkar cellerna hos både djur och växter i vattnet. Effekten optimeras av att vattnet pumpas runt längs med UV-glödlampan på nära håll. UV dödar de flytande algerna då de utsätts för UV-strålning, och reningsverket filtreringssystem tar bort de döda algerna. UV-reningssystemet har en jordat stickkontakt.

Termostat vred på elvärmare frostvakt till badtunna

I slutet av detta system finns den frostvakt/el-värmare på normalt 2 kW effekt som möjliggör ha vattnet kvar i badtunnan vintertid eller hålla badtunnan varm tills nästa bad. Värmaren har en inbyggd flödesvakt som stoppar värmaren om cirkulationen från reningsverket/pumpen avstannar samt överhettningsskydd. Vi har även 3 kW och 6 kW men 2 kW räcker normalt för att hålla vattnet frostfritt och även badvarmt året om. Vid sträng vinterkyla under långa perioder ned mot minus 20-30 minusgrader, som norra Sverige kan ha så kan en 3 kW el-värmare vara ett alternativ. 6 kW elvärmare är i extremaste laget. Fördelen med en 2 kW elvärmare är att den klarar sig på en 10 Amp säkring. El-installationen av denna värmare är en sk. fast installation som ska utföras av en behörig elektriker. 

Utlopp och inlopp i badtunnan kan enkelt stängas, vid behov av skötsel av systemet. På utsidan av badtunna stängs utsugen genom att stänga det medföljande trevägsventilen. Inloppet i badtunnan stängs genom att sticka ned armen och skruva fast medföljande serviceplugg. På detta sätt behöver inte badtunnan tömmas för att t.ex. rensa grovfiltret (förfiltret).

Möjligheten att stänga in- och utloppen gör det enkelt att kunna fylla på badtunnan och använda den traditionellt utan reningsverk för en bad en helgvisit vid stugan. 

poolflex, spaflex slang till reningsverk badtunna, pool

I paketet så ingår 2 meter slang att dela mellan badtunnan och reningsverket. Behövs längre så är det inga problem att beställa längre. Slangen är en högkvalitetsslang av typen SpaFlex-HQ, en armerad sk. poolflex slang. Slangen är hygieniskt slät på insidan. Slangen kopplas samman smidigt och läckagefritt med rejäla proffs klämringskopplingar som är så mycket bättre till detta än vanlig poolslang med slangnipplar och slangklämma.

Det medföljer också 5 meter av en standard poolslang lämplig att leda bort vattnet vid avtappning av badtunnan som med medföljande T-stycke sammankopplas med denna slang på backspolnings-munstycket så att även backspolningen blir enkel. Backspolning görs genom att först stänga av pumpen och sedan vrida toppventilen till backspolningsläget och sedan starta pumpen. Då spolas vatten från badtunnan baklänges genom filtertanken och tar med sig tidigare fångad smuts ut genom slangen. Normalt räcker det att spola ut ca 20 liter vatten 2-3 gånger i månaden. Tips. Om dagvattenavlopp finns i närheten så kan avtappningsvattnet ledas dit. Är husets stuprör i närheten och dom är kopplade till dagvattnet så kan slangen kopplas på där. 

Biotab klorfri rening av badtunna, BioCool

Biotab pris

Reningen behöver kompletteras med bakteriedödande kemikalier. 

Vi rekommenderar alltid klorfri reningsmedel. “BioTab klorfri rening” är en luktfri miljövänlig bakteriedödande kemikalie speciellt anpassat för varma bad i badtunnor och spabad. Fungerar också som rening av pooler och spabad.  Den innehåller inga miljöfarliga ämnen”, och är kan till skillnad mot andra pool kemikalier tömmas ut i naturen och i dagvattensysyemet då den är helt biologisk nedbrytbar. BioTAb är både miljövänligt och ekonomiskt, >>en flaska BioTab innehåller 500 ml, det går även att beställa i >>BioTab i fyrpack vilket blir billigare och räcker länge till badtunnan.

Ett stund inför bad när reningsverket är igång och i samband med backspolning så rekommenderas att badtunnans får sig en lätt skrubbning invändigt med en borste på skaft så att eventuell smuts som ligger på sits och golv kan fångas av filtersystemet.

Systemet skall stå frostfritt och skyddat mot översköljning i ett pumphus.

Observera att hela reningssystemet inklusive extra UV-ljus system och el-värmare måste placeras garanterat skyddad mot frost och översköljning i ett isolerat pumphus. Lämpligt innermått på detta pumphus är ca. L75xB75xH70 cm + isolering. 

El installation:
Reningsverket och det extra UV-ljus reningssystemet koppas med fördel på ett eget jordad eluttag som har en arbetsbrytare/strömbrytare så att du enkelt kan stänga av systemet vid badtillfällen eller vid service utan att behöva hålla på att sticka i och ur stickkontakterna. ENHETERNA MED STICKKONTAKTER  SKA KOPPLAS IN PÅ JORDADE UTTAG SOM ÄR ANSLUTNA EFTER KONTROLLERADE LÄMPLIGA JORDFELSBRYTARE.

EL-VÄRMARENS ELINSTALLATION SKA VARA EN SK. FAST ELINSTALLATION MED ARBETSBRYTARE EFTER JORDFELSBRYTARE OCH SKA UTFÖRAS AV BEHÖRIG ELEKTRIKER MED ERFARENHET AV LIKNANDE INSTALLATIONER. ANVÄNDNING FÅR BARA SKE EFTER KONTROLLERAD JORDFELSBRYTARE SOM SKALL SKAL KONTROLLERAS/TESTAS INFÖR VARJE ANVÄNDNING/BAD.