Flockningsmedel, pool & spa

99 kr

Artikelnr: 388 Kategorier: ,

Activ Tub, Pool & Spa Flockingsmedel gör oklart badvatten klart igen.

Detta genom att medlet samlar samman mycket små kringflytande grumligheter i större enheter som bättre kan fångas upp av badets reningssystem. I bad utan reningssystem lägger sig grumligheterna istället på botten där det enklare kan fångas upp med t.ex. en bottenhåv eller manuell eller batteridriven bottensug.

Mer info om flockningsmedel till badtunna, spabad och pooler

Dosering: Justera först pH-värdet till 7,2. Tillsätt 50-100 ml Flocking Liquid till 10.000 liter vatten.

Patronfilter: Pumpen ska vara avstängd medan Flocking Liquid fördelas jämnt omkring i poolen, t.ex. med en vattenkanna med spridare. Efter 1-2 dagar har de kringflytande partiklarna lagt sig på botten. Rengör nu poolensbotten och starta filterpumpen igen. Rensa/byt ut filtret.

Sandfilter: Tillsätts vid poolens skimmer medan pumpen är igång. Efter 2-3 dagar retursköljs sandfiltret. Om det behövs upprepas behandlingen.

Notera: Grumlig vatten  i din pool spabad eller spabad beror antingen att vattnet pH-värde är/har varit för högt under en period, eller på en organisk förorening. Kontrollera att pH-värdet är 7,2 och rensa ev. vattnet genom att dubbel dosering av BioTabs klorfria kem eller chockklorera. Sen kan grumligt vatten i en badtunna (likväl pool eller spabad) bero på att man har endast ett utsug från badtunnan till reningsverket. I våra badtunnor så har vi normalt alltid dubbla utsug ett upptill och ett i golvet, vilket ger i princip dubbels så bra rening.

Produkten stående i originalförpackningen, oåtkomligt för barn, frostfritt och utan direkt solljus.

>>Här hittar du säkerhetsdatabladet för denna produkt.