Vedkamin till badtunna, Kirami CUBE 48/35 kW

Från: 12,695 kr

Vedkamin Cube 48/35kW (Brutto-/nettoeffekt)

Leverans av kamin till närmsta officiella Schenker terminal

Hemleverans av kamin till badtunna

Hämtas hos Badbaljan i Nynäshamn efter närmare ök.

Artikelnr: 201 Kategori:

Extern vattenmantlad vedkamin till badtunnor Kirami Cube, f.d. Side-Maxi. — Vårt vattenmantlade original som leder branschutvecklingen sedan år 2000. Värmer tusentals nöjda kunders badtunnor över hela Sverige och norra Europa. Ger hela 35 kW nettoeffekt (48 kW brutto). Förbättras löpande, nu med flata topplagda värme-accelerationskanaler för vattnet där det är som hetast bland lågorna! Samt en monterad magnesium anod som skyddar mot aggressivt vatten.

Vedkaminens bruttoeffekt respektive nettoeffekt? Värt att veta är att en vedkamins bruttoeffekt är all samlad effekt som genereras vid eldning. Men en hel del av den går ordagrant upp i rök! Det som är relevant är nettoeffekten, det som verkligen överförs till badtunnans badvatten. Vi har alltid sedan start år 2000 endast presenterat nettoeffekter. Men sista åren så marknadsförs i branschen mer med bruttoeffekter.

Det behövs ingen pump eller el, vedkaminen är helt självcirkulerande. Värmen från elden pressar ut det varma vattnet genom det övre röret in i badtunnan och skapar ett undertryck i vedkaminens vattenmagasin som då suger in vatten från badtunnans botten via det nedre röret. Vedkaminen är dubbelmantlad dvs. att den är helt omsluten av vatten i dess tak, väggar och golv och där cirkulerar vattnet runt elden. Elden har kontakt med vattnet genom plåten via en värme- och cirkulations optimerad design, värmeytan är nära hela 2 m². Den rymmer gott om ved, hela 40 liter kan eldas och upp till 50 cm lång ved kan användas. 

Vedkaminen utsidor blir inte så varma så att man kan bränna sig! utsidorna blir inte speciellt varma. Skorstenen bör utrustas med vårt värmeskydd (1 m) som säkrar att små fingrar inte kan bränna sig. Detta medföljer vid köp av badtunna.

Kan som standard placeras upp till 1 meter ifrån badtunnan. 

Vedkaminen är standardutrustning:
• Vedlucka med låshasp, reglerbart luftspjäll och värmesköld av tjockt gjutjärn.
• Rooster (vedgaller) av gjutjärn på integrerade sidokonsoler med ett L-format front stål som även håller veden bättre på plats och ger bättre luftstyrning.
• Praktisk askskopa medföljer
• 2 st skarvmuff, av högarmerat gummi att koppla samman vedkaminen med badtunnan
• 4 st rostfria ”MEGA” spännkopplingar/slangklämmor att koppla ihop spänna åt skarvmuffarna
• Mått vedkamin: H: 58 x D: 60 x B: 45 cm
• Vedkaminens dubbla rörstosar som ansluts till badtunnan har ytterdiameter 75 mm och c/c måttet är ca 500 mm.
• Vikt kamin: 43 kg

Vår skorsten med diameter Ø150 mm passar till denna vedkamin.