Vedkamin Kirami Cult 36/22 kW extern

Från: 8,995 kr

Vedkamin Cult, 36/22 kw (Brutto-/nettoeffekt)

Leverans av kamin till närmsta officiella Schenker terminal

Hemleverans av kamin till badtunna

Hämtas hos Badbaljan i Nynäshamn efter närmare ök.

Artikelnr: 220 Kategori:

Cult 22 kW en extern vedkamin till alla typer av badtunnor.  Vattenmantlad och självcirkulerande vedkamin som kan placeras upp till 1 meter ifrån badtunnan. Vedkaminens 36 kW bruttoeffekt respektive 22 kW nettoeffekt? Värt att veta är att en vedkamins bruttoeffekt är all samlad effekt som genereras vid eldning. Men en hel del av den går ordagrant upp i rök! Det som är relevant är nettoeffekten, det som verkligen överförs till badtunnans badvatten och det deklarerar vi. Vedkaminen Cult, 36 kW har en nettoeffekt på 22 kW. Vi har tidigare start år 2000 endast presenterat nettoeffekter. Men sista åren så marknadsförs i branschen mer och mer bruttoeffekter, vilket vi här också presenterar.


Denna Cult kamins förebild är vår kraftigare modell Cube som värmer tio tusentals nöjda kunders badtunnor över hela Sverige och norra Europa. Principen är den samma men priset är lägre. Det behövs och ska inte anslutas till någon pump eller el, vedkaminen är helt självcirkulerande. . Värmen från elden pressar ut det varma vattnet genom det övre röret in i badtunnan och skapar ett undertryck i vedkaminens vattenmagasin som då suger in vatten från badtunnans botten via det nedre röret. Vedkaminen kan skadas om den ansluts till pump. Vedkaminen är dubbelmantlad dvs. att den är helt omsluten av vatten i dess tak, väggar och golv och där cirkulerar vattnet runt elden. Elden har kontakt med vattnet genom plåten via en värme- och cirkulations optimerad design. Färg silvergrå. 

 

Våra Kirami vedkaminer är tillverkade av marinaluminium av högsta kvalité vilket har en mycket hög korrosionsbeständighet jämfört med många andra metaller. Men vedkaminerna är också utrustade med magnesium Mg+ anod stav som skyddar vedkaminen ytterligare mot korrosion. Vattnet i vissa områden, som t.ex. från vissa egna brunnar kan vara aggressivt likväl så kan saltvatten eller klorerat vatten på sikt korrodera metaller vilken denna anod skyddar. Denna sitter monterade som standard på Kirami vedkaminerna, lättåtkomlig i fronten ovanför vedluckan. Denna stav ska kontrolleras minst två gånger per år och bytas ut årligen. Om staven inte byts ut i tid förfaller kaminens garanti när det gäller oxideringen. 

Standardutrustning:
• Vedlucka med lufthål och värmesköld av tjockt gjutjärn.
• Rooster (vedgaller) av gjutjärn med ram av eldfast stål.
• Utbytbar magnesium Mg+ anod stav
• Mått vedkamin: H: 58 x D: 60 x B: 34 cm
• Vikt kamin: 29 kg
Vedkamin Cult, 36/22 kw (Brutto-/nettoeffekt)

Skorsten ingår ej. Vår skorsten med diameter Ø120 mm passar till denna vedkamin.