Vedkamin Kirami Macu 29 kW, extern

Från: 9,995 kr

Vedkamin Macu 40/29kW (Brutto-/nettoeffekt)

Leverans av kamin till närmsta officiella Schenker terminal

Hemleverans av kamin till badtunna

Hämtas hos Badbaljan i Nynäshamn efter närmare ök.

Artikelnr: 229 Kategori:

”Side-Heat” extern vedkamin till badtunnor.  Med vårt original ”Side-Maxi” som förebild har vi utvecklat denna nya vedkamin som ligger lägre i pris men med riktigt god effekt på 29 kW.  

Det behövs ingen pump eller el, vedkaminen är helt självcirkulerande. Värmen från elden pressar ut det varma vattnet genom det övre röret in i badtunnan och skapar ett undertryck i vedkaminens vattenmagasin som då suger in vatten från badtunnans botten via det nedre röret. Vedkaminen är dubbelmantlad dvs. att den är helt omsluten av vatten i dess tak, väggar och golv och där cirkulerar vattnet runt elden. Elden har kontakt med vattnet genom plåten via en värme- och cirkulations optimerad design, värmeytan är hela 1,3 m². Den rymmer gott om ved, hela 30 liter kan eldas och upp till 50 cm lång ved kan användas. Vedkaminen är tillverkad av marin-aluminium som ger ~20 gånger bättre värmeledningsförmåga än rostfri plåt. Utsidan av vedkaminen är industrilackerad med en bestående pulverlack. 

Vedkaminen utsidor blir inte så varma så att man kan bränna sig! utsidorna blir inte speciellt varma. Skorstenen bör utrustas med vårt värmeskydd (1 m) som säkrar att små fingrar inte kan bränna sig. Detta medföljer vid köp av badtunna.

Kan som standard placeras upp till 1 meter ifrån badtunnan. 

Vår skorsten med diameter Ø150 mm passar till denna vedkamin

Vedkaminen är standardutrustning:
• Vedluckan med låshasp, förbränningsluft intag och värmesköld av tjockt gjutjärn.
• Rooster (vedgaller) av gjutjärn på ram av eldfast stål med L-format front stål som även håller veden bättre på plats och ger bättre luftstyrning.
• 2 st skarvmuff, av högarmerat gummi att koppla samman vedkaminen med badtunnan
• 4 st rostfria ”MEGA” spännkopplingar/slangklämmor att spänna åt skarvmuffarna
• Mått vedkamin: H: 58 x D: 60 x B: 45 cm
• Vikt kamin: 39 kg