Step-A-Round trappa till badtunna av ThermoWood

1,680 kr

Artikelnr: 3062 Kategori:

Step-A-Round trappa av värmebehandlat trä.

En rejäl trappa till badtunnan av ThermoWood som med sin form möjliggör breda trapplösningar runt badtunnan med lyxiga bekväma i- och ursteg. Gummitassar sitter under så att trappan inte glider eller repar underlaget. Anpassad för Fritidstunnan storlek medium med diameter 170 cm. Varje trappa har en ytterbreddd på  xx cm

Levereras semi monterad för enkelt slutmontage efter medföljande tydligt monteringsanvisning. Levereras i en kartong som mäter; xx x xx x xx cm, vikt x kg.

ThermoWood ® är av livslängd synpunkt underhållsfri och åldras med värdighet om man inte gör något. Men tar man en svamp och oljar ytan en gång om året med en träolja som ger UV-skydd behåller man träets underbara djup och lyster samt att det skyddar träet mot att gråna. Vill man ha en annan färg på trappan på sikt så kan ThermoWood med fördel även målas, färgen fäster mycket bra.

Mer om ThermoWood. Detta är ett värmebehandlat trä. Träet har värmts upp i en syrefri kammare tills temperaturen överstiger 200°C. Träet förkolnar inte men åldras på konstgjord väg 200 år under en dag. Behandlingen förändrar träets cellstruktur så att svamp och röta har betydligt svårare att få näring. Samtidigt driver värmen ut harts och överflödigt vatten ur träet. Tack vare behandlingen minskar träets fuktinnehåll med upp till 60% och blir hårdare. Dessutom ökar behandlingen träets isoleringsförmåga. Behandlingen består enbart av värme – ingen form av kemikalier tillsätts. ThermoWood ® är av livslängdssynpunkt underhållsfri men en enkel träoljning tar fram dess extra lyster och att det skyddar träet mot att gråna.