Frostsäker avtappningsventil till Kirami badtunna, komplett

Det ursprungliga priset var: 495 kr.Det nuvarande priset är: 285 kr.

Fritidstunnan är alla utrustad med denna frostsäkra avtappningsventil vars utloppshål är placerat i nederkant på ventilen så att allt vatten i badtunnans bottenröret kan rinna ut. Expansionspluggen sluter helt tätt.  Monteringen görs är enkel på utsidan av badtunnan och genom att dess 2½” tums utvändiga gänga skruvas in i kopplingen på badtunnans bottenrör. Ventilen har en slangnippel för slang med Ø38 mm invändig diameter som möjliggör att enkelt att leda bort vattnet vid tömning av badtunnan. sådan >>slang har vi i 9 meters längder.

Artikelnr: 699 Kategorier: ,

Frostsäker avtappningsventil till Kirami badtunna.

När man kopplar reningsverk till Fritidstunnan så kopplas reningsverkets sugande slang på denna avtappningsventil  och expansionspluggen spänns fast utdragen till hälften. För att kunna ha ventilen i öppet läge så ska expansionspluggen spännas fast i halvt utdragen. Då behövs en enkel liten justering, av bulten som sitter genom expansionspluggen. Se tredje bilden. Skruva loss den orange färgade skruvringen och dra ut metallbulten. Linda så pass mycket gängtejp eller dylikt runt metallbulten så att den inte kommer rotera med när du sen skruvar fast den med skruvringen halvt instucken i ventilen.

Tips! Tag då och då en liten mängd matolja och smörj expansionspluggen så blir det mindre friktion i ventilhusets cylinder.

Kirami produktkod: MPLS2014

EAN kod: 6430036753207