Fibalon-rope filterballs filterfiber – Lättare alternativ till filtersand

399 kr

Istället för 25 kg tung filtersand

Filterballs är en den nya typen av filtermedia för rening av din badtunna eller pool. Det ersätter traditionella filtersanden och passar till rening av badtunnor, pooler spabad och simbassänger. Fungerar i patronfiltersystem.

Artikelnr: 320 Kategorier: ,

Fibalon-Rope filterfiber filterballs –Lättare alternativ till filtersand

Filterballs ersätter filtersand och filterpatroner och har en överlägsen filtreringseffekt jämfört med normalt filtersand eller lösa patronfilter. Kulorna bildar en effektiv filtermatta, som anpassar sig formen i filtret, och som fångar upp svävande partiklar (ned till 10 micron) i vattnet. (Filtersand uppfångar ned till 40-50 micron). Filterballs är dessutom mycket lättare att hantera – 350 gram Filterballs ersätter 25 kg filtersand. Detta filterfiber minimerar behovet av extra flockningsmedel. Och du slipper att det kommer sand i badtunnan eller poolen.

Filterballs Fibalon-Rop filterfiber rengörs grovt och lätt regelbundet via sandfiltrets normala retursköljningsfunktion, backspolning. Med fördel så kan man då och då ta ut dom och skifta till nya/tvättade. Då tar man de smutsiga och först tvättar av dom grovt med ljummet vatten för hand och sen stoppar man dem i en fintvättspåse och kör dem i tvättmaskinen på ett fintvättsprogram med lite flytande tvättmedel på 30 grader för att sedan lufttorka. Detta fräschar till dom. Normalt så kan man tvätta dem ett par tre gånger vilket förlänger fräschheten och livslängden. Fibalon-Rope filterballs kan kastas bort som vanligt hushållningsavfall.

Detta nya filtermedia är vetenskapligt framtaget med unik polyesterblandning med fasade fibrer med olika ytstrukturer. Genom den speciellt utvecklade fler fasade kulformen maximeras filtreringsytan med samtidigt minimal volym. I centrum av varje filterfiber kula, finns det en tätare filterkärna som är omsluten av mjukare ytstruktur. Filterballs är kostnadsbesparande. Ger upp till 40% mindre energiförbrukning (beroende på anläggning)